Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klawiatura bezprzewodowa Asus ROG Strix Scope II 96 wireless
Wink 
   To jest po prostu opinia, nie test. Proszę pamiętajcie o tym. Są w internetach ludzie, którzy są w stanie ocenić głośność  kliku/a czy też miętkość nacisku. Ja jestem po prostu zwykłym userem więc jeśli gdzieś się pomylę to po porstu dajcie znać nie oblewając mnie górą szamba.
   ROG - znaczy Repulic of Gamers, znaczy też, że jest to produkt premium i przeznaczony dla ludzi, którzy za ten produkt są w stanie zapłacić sporo, znaczy też, że ma jakieś fajne właściwości.
   No i fakt, ma, klik klawiszy ROG NX Snow jest bardzo przyjemny, ciężar potrzebny do aktywacji jest akceptowalny, klawiatura swoje waży, podświetlenie jest super, ale...
   Ale w tym wszystkim jest ogromna łycha dziegdziu którą raczy nas Asus. Aby dobrze spersonalizować klawiaturę, zdefiniować makra, skróty, podświetlenie to potrzebujemy 2 programów Armoury Crate i Aura Creator.
   Oba programy to bloatware - gówno napisane przez  jakiegoś domorosłego zjeba, któremu Asus przepuścił to przez testy.
   Klawiatura to naprawdę świetny produkt ale oprogramowanie niszczy wszystko.
   Jeśli nie chcesz z niego korzystać - zapomnij o customizacji. Dodatkowo nawet gdy zrobisz sobie makra i fajne podświetlenie w Aura Creator to nie da się tego zapisać na stałe w klawiaturze by było do użytku na przyszłość. Wyjebiesz software i towarzyszące mu serwisy - tracisz customizację.
   Generalnie podsumowując - drugi raz bym kupił ze względu na jakość i ogólne wrażenie, z drugiej strony odradzam użytkownikom mniej zawansowanym technicznie i lubiącym rozwiązania P&P, tu trzeba się napocić by klawiaturę ustawić tak jakby człowiek chciał. Hardware Super, software do dupy.

----
pozdr.
n. Cool
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.