Najlepsza klawiatura do biura ? - Logitech MX Keys

Audio/Video/Gaming/Daily - czyli TV/głośniki/wzmacniacze i inne audio cuda lub też smartwatche/konsole/laptopy czy inne elektroniczne urządzenia ;)
ODPOWIEDZ
nessip
Site Admin

Najlepsza klawiatura do biura ? - Logitech MX Keys

Post autor: nessip »

Podobno najlepsza klawiatura do biura czy też bardziej ogólnie - do pisania. Płaska, dość ciężka, z automatycznym podświetleniem, bezprzewodowa noo i faktycznie bardzo wygodna.
Czy jest najlepsza ? Nie umiem odpowiedzieć bo przecież nie testowałem wszystkich klawiatur, i chyba nie ma nikogo kto by wszystkie przetestował. Po 2 tygdoniach użytkowania mogę jednak wskazazać kilka plusów i minusów tego sprzętu.
Zacznijmy od plusów:
Bardzo przyjemny skok i czucie klawiszy,
Świetnie działające podświetlenie w kolorze białym poprawiające czytelność symboli
Długi czas pracy na baterii
USB C
Minusy ? Raczej niewielkie ale:
Niektórym może przeszkadzać brak możliwości regulacji wysokości/kąta nachylenia klawiatury. Nie ma ona nóżek :D
Nie wiedzieć czemu na rynek europejski Logitech forsuje klawiatury z krótkim prawy shift-em więc czasami zamiast tego klawisza trafiamy w sąsiadujący z nim bez sensu zduplikowany znak \
Bez sensu powiększono klawisz Esc i dzięki temu klawisze funkcyjne nie są w jednej linii z cyframi

Żadna z wymienionych wad absolutnie klawiatury nie dyskwalifikuje i na pewno jest to produkt godny polecenia. Jak dla mnie bomba.
UWAGA!!! Logitech promuje taki zestaw: Klawiatura MX Keys i mysz Logitech Master MX 3S. Nie dajcie się zrobić w balona szczególnie jeśli macie małą ilość dostępnych portów USB. Klawiatura korzysta z odbiornika zgodnego z wieloma innymi produktami tzw. Logitech Unifying Receiver, natomiast myszka z nowszego typu odbiornika czyli Logi Bolt. Oznacza to, że kupując promowany zestaw będziecie musieli skorzystać z 2 odbiorników. Lepszym zestawem będzie MX Keys i Master MX 3 gdyż będą one działać na jednym odbiorniku.
logi1.JPG
logi2.JPG
logi3.JPG
----
pozdr,
nessip
ODPOWIEDZ